30 Haziran 2016 Perşembe

Paçanga Böreği

Çoğunlukla dışarıda yemek yediğiniz zaman ya da çeşitli davetlerde yapılan bu börek çok leziz oluyor. Aslında pastırma biraz pahalı olduğu ve çemen kokusunun çok hoş olmaması nedeniyle pek yapılmayan bu böreği çemensiz pastırma ile denedim. Bizimkiler bayıldılar. Sahur için güzel bir alternatif oldu diyebilirim. Sizlerde yapmak isterseniz tarif burada ve çok kolay.

Malzemeler :
2 adet yufka
100 gr pastırma
150 gr rende kaşar peyniri
1 adet orta boy domates
1 adet çarliston biber
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Pastırmaları ince ince dilimleyip doğrayın. Biber ve domatesleri de küp küp doğrayıp pastırma ile karıştırın. Ayrı bir kapta kaşar peynirini de rendeleyip, iç malzemeye ilave edin..Daha sonra tezgaha yayılan yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Yufkanın kalın kısmına pastırmalı iç malzemeden koyun.
 
Kalın bir kare olacak şekilde sarın. İç malzeme bitene kadar tüm yufkaları bu şekilde sarın. Tamamı bittikten sonra kızgın yağda altlı üstlü kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder