Çoğunlukla dışarıda yemek yediğiniz zaman ya da çeşitli davetlerde
yapılan bu börek çok leziz oluyor. Aslında pastırma biraz pahalı olduğu ve
çemen kokusunun çok hoş olmaması nedeniyle pek yapılmayan bu böreği çemensiz
pastırma ile denedim. Bizimkiler bayıldılar. Sahur için güzel bir alternatif
oldu diyebilirim. Sizlerde yapmak isterseniz tarif burada ve çok kolay.
Malzemeler :
2 adet yufka
100 gr pastırma
150 gr rende kaşar
peyniri
1 adet orta boy
domates
1 adet çarliston biber
Kızartmak için sıvı
yağ
Yapılışı:
Pastırmaları ince ince
dilimleyip doğrayın. Biber ve domatesleri de küp küp doğrayıp pastırma ile
karıştırın. Ayrı bir kapta kaşar peynirini de rendeleyip, iç malzemeye ilave edin..Daha sonra tezgaha yayılan
yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Yufkanın kalın kısmına pastırmalı iç malzemeden
koyun.
Kalın bir kare olacak şekilde sarın. İç
malzeme bitene kadar tüm yufkaları bu şekilde sarın. Tamamı bittikten sonra kızgın
yağda altlı üstlü kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder