Bugün sizlere daha önce yaptığım ama bir türlü paylaşamadığım Hasan Paşa
Köfte tarifini vermek istiyorum. Davetlerinizde veya kendiniz için
yapabileceğiniz bu nefis köfteyi mutlaka deneyin pişman olmazsınız. Afiyet
olsun
Malzemeler:
Köftesi için:
½ kg kıyma
2-3 dilim ekmek içi (robottan geçirilecek)
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pulbiber
Püresi için:
4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
Tuz ve muskat rendesi
Üzeri için:
1 küçük kavonoz garnitür
150 gr dilim veya rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
İlk olarak köfte malzemelerini
bir kabın içerisinde hazırlayıp, yoğurulur. Elde ettiğimiz köfte yumurta
büyüklüğünde koparılıp, içi çukurlaştırılır. Ardından yağlanmış tepsiye
dizilerek bu köfteleri önceden 180 derece de ısıtılmış fırında 23-25 dakika
kadar pişirilir. Daha sonra püre için haşlanan patatesler soyulup iyice ezilir.
Bir tencereye alınan patatesin içerisine süt ve tereyağını da eklenip
pişirilir. En son tuz ve muskatı da atılıp ocaktan alınır.
Pişen köftelerin içine önce garnitür daha sonra hazırlanan püre doldurulur. Eğer mevcutsa bu aşamada krema torbası
kullanılabilir yoksa kaşık ile doldurulabilir. Üstüne kaşar rendesi veya dilimi
konur ve suyla erittiğimiz salçayı köftelerin olduğu tepsiye döküp, tekrar
fırına verilir. 10 dakika kadar hafif kızarması ve peynirin erimesi beklendikten
sonra, salçalı sudan üzerine gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder