21 Aralık 2017 Perşembe

Garnitürlü Hasan Paşa Köfte





Bugün sizlere daha önce yaptığım ama bir türlü paylaşamadığım Hasan Paşa Köfte tarifini vermek istiyorum. Davetlerinizde veya kendiniz için yapabileceğiniz bu nefis köfteyi mutlaka deneyin pişman olmazsınız. Afiyet olsun

Malzemeler:

Köftesi için:
½ kg kıyma
2-3 dilim ekmek içi (robottan geçirilecek)
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pulbiber

Püresi için:
4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
 Tuz ve muskat rendesi

Üzeri için:
1 küçük kavonoz garnitür
150 gr dilim veya rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
Yeteri kadar tuz 

Yapılışı:
İlk olarak köfte malzemelerini bir kabın içerisinde hazırlayıp, yoğurulur. Elde ettiğimiz köfte yumurta büyüklüğünde koparılıp, içi çukurlaştırılır. Ardından yağlanmış tepsiye dizilerek bu köfteleri önceden 180 derece de ısıtılmış fırında 23-25 dakika kadar pişirilir. Daha sonra püre için haşlanan patatesler soyulup iyice ezilir. Bir tencereye alınan patatesin içerisine süt ve tereyağını da eklenip pişirilir. En son tuz ve muskatı da atılıp ocaktan alınır.
Pişen köftelerin içine önce garnitür daha sonra hazırlanan püre doldurulur. Eğer mevcutsa bu aşamada krema torbası kullanılabilir yoksa kaşık ile doldurulabilir. Üstüne kaşar rendesi veya dilimi konur ve suyla erittiğimiz salçayı köftelerin olduğu tepsiye döküp, tekrar fırına verilir. 10 dakika kadar hafif kızarması ve peynirin erimesi beklendikten sonra, salçalı sudan üzerine gezdirilip servis yapılır.  Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder