29 Kasım 2018 Perşembe

Vişneli Turta



Ders çalışan ve tatlıyı seven bir çocuğunuz varsa mutlaka benim gibi sürekli arayış içersinde olursunuz. İşte vişneli turta bu şekilde çıktı ortaya. Aklınızda olsun lezzeti ve görüntüsü harika oldu. Mutlaka deneyin. Sonra da bana bir iki yorum yazın. Bende deneyip, denemediğinizi anlamak istiyorum. Yorumlarınızı bekliyor olacağım. Afiyet olsun.

Malzemeler:

Tart hamuru için:
300 gr. un
150 gr .tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gr. pudra şekeri
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt

Vişneli Sos için :
400 gr vişne (çekirdekleri ayıklanmış)
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 dolu tatlı kaşığı nişasta

Yapılışı:
Un bir tezgaha veya kabın içerisine alınır. Ortası havuz gibi açılır ve sırasıyla oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta, yoğurt ve kabartma tozu ilave edilerek toparlanır. Hamur dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır. Diğer tarafta vişne, şeker ve su bir tencerede kaynatılır. Vişneler pişmeye başladığında nişasta ayrı bir kabın içerisinde az miktar soğuk su ile  karıştırılır. Kaynayan vişne suyundan 2 kaşık alınıp aynı sıcaklığa getirilen nişasta tencereye konur ve hızlıca karıştırmaya devam edilir. Hemen koyu bir kıvam aldığını göreceksiniz.



Bir iki taşım sonra ocaktan alıp yayvan bir kaba koyup soğumasını sağlayın. Hafif un serptiğiniz tezgaha hamuru alın ve biri büyük diğeri ondan biraz küçük olacak iki parçaya ayırın. Büyük olan parçayı merdane yardımıyla açıp yağlı kağıt ile kapladığınız tart kalıbına yerleştirin. Elinizle düzeltmeler yapabilirsiniz. Üzerine soğumuş olan vişne sosunu dökün. Kalan hamuru da çok ince olmayacak şekilde açın ve eşit şeritler halinde kesin. Vişnelerin üzerine dilediğiniz şekilde kafesler yapın. Kenarda kalan uzantıları kesin ve 180 C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder