8 Kasım 2019 Cuma

Çıtır Börek



Böyle çıtır bir börek daha önce yediniz mi bilmiyorum ama muhteşem oluyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. 


Malzemeler:


3 adet yufka

Sosu için:
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta

İç malzemesi için:
350 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
10 dal maydonoz
Az miktarda tuz, kırmızı biber ve karabiber

Yapılışı:
Öncelikle kıymalı iç malzemesi için kıyma bir tavada suyunu çekene kadar kavrulur. Ardından kuru soğan ve sıvıyağ ilave edilir. Soğanda iyice kavrulduktan sonra tuz, kırmızı biber ve karabiberi ilave edilir. Son olarak ince ince doğranmış maydanoz ilave edilir ve soğuması için bekletilir.  



Sos malzemesinin tümü bir kasede karıştırılır ve pürüzsüz bir kıvama getirilir. Yufkayı tezgaha serip sos malzemesi sürülür ve yufka 2 eşit parçaya ayrılır. Yufkanın düz yuvarlak kısmına kıymalı iç malzeme konur ve rulo şeklinde sarılır. Daha sonra ikiye kıvrılır. Bu şekilde fırın tepsisine dizilir ve en son kalan sos üzerine sürülüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Çıtır böreği sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder