- Kategori: Etliler
Patlıcan mevsimi geldi sevenler için değişik bir yemek tarifi vermek istiyorum. Biraz uğraşmak gerekse de bence lezzeti buna değer de artar bile. Sizler için mümkün olduğunca kolay ve pratik olarak tarifledim. Hadi şimdi sıra sizde kolay gelsin ve afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg patlıcan
2 çorba kaşığı (tepeleme) kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
600 ml süt
1/4 Muskat, tuz ve karabiber
Eti için:
850 gr kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
Kekik, karabiber ve tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar yıkanır ve birkaç yerinden delinerek ızgarada yada ocakta közlenir. Közlenen patlıcanlar temizlenip limonlu suya konur. Daha sonra patlıcanların baş kısımlarından tutularak ince ince kıyılır. Tencereye tereyağı konup eritilir. Un ilave edilerek pembeleşene kadar kavrulur. Ardından süt yavaş yavaş ilave edilir ve bir taraftan da çırpma teli ile karıştırmaya devam edilir. Sütün tamamı ilave edildikten sonra katı muhallebi kıvamındaki bu karışıma tuz, karabiber ve muskat rendesi ilave edilir.
Patlıcan ezmesi de katılarak karışırılır. Sıcak kalacak şekilde bekletilir. Orta boy bir tencere önce kızdırılır ve kuzu etleri tencereye konur. Kendi suyunu bırakana kadar kavrulur. Daha sonra tereyağı ilave edilir. Eridikten sonra 1 su bardağı sıcak su ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişmesi sağlanır. Ara sıra karıştırarak kontrol edilir.
Tam olarak yumuşadıktan sonra soya sosu ilave edilir. En son tuz ve kekik ilavesi ile ocaktan alınır. Sıcak olarak beğendi ile birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.
Tam olarak yumuşadıktan sonra soya sosu ilave edilir. En son tuz ve kekik ilavesi ile ocaktan alınır. Sıcak olarak beğendi ile birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder