29 Haziran 2015 Pazartesi

Fırında Patatesli Kuzu


Kuzu etini bir çok insan sevmese de bence en doğal ve sağlıklı etlerin başında gelir. Dana etine oranla daha çabuk pişmesi de benim önceliklerim arasındadır. Bugün sizlere akşam ne yapsam diyenler için hazırladığım bu etli yemeği önermek istiyorum. Yapması kolay, lezzeti de bir o güzel olan bu yemeği afiyetle yemenizi ve yorumlarınızı beklerim. 

Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı 
1/2 kg küçük patates
1 adet kırmızı soğan
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Yeteri kadar tuz , karabiber ve toz kırmızı biber
1/2 demet maydonoz 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle kuzu etini pişirmek için tencere kızdırılır. Etler içine atılır ve suyu çıkana kadar bu şekilde kavrulur. Et suyunu çektikten sonra 1 su baradğı kadar sıcak su konur ve etin iyice yumuşaması beklenir. Diğer tarafta patateslerin kabukları soyulur ve kararmaması için suda bekletilir. Diğer yandan kırmızı soğanın kabukları soyulup, yarım ay şeklinde doğranır.  Ön hazırlıklar bittikten sonra fırın kabına önce etler, ardından patatesler, daha sonra kuru soğan, baharat ve tuz ilavesi ile sulandırılmış domates ve biber salçasının da ilave edilmesi ile 1-1,5 su bardağı sıcak su konup, üzeri alüminyum ile kapatılır.
Önceden ısıtılmış 200 ºC de  fırında patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Bu arada yemeğin suyu kontrol edilip, azaldığında sıcak su ilave edilebilir. Fırından çıkarmadan 15 dk önce üzerindeki folya alınıp, üzerinin de kızarması sağlanır ve fırından alınır. Sıcak olarak üzerine maydonoz serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder