26 Haziran 2015 Cuma

Karamelli Incirli Pasta


                   

Bugün sizlere süper bir pasta ile merhaba demek istiyorum.  Daha önce çıktısını alıp yapmaya fırsat bulamadığım bu pastayı, nihayet ablamın günü için yapma fırsatı buldum ve süper oldu. Herkes de bayıldı. Yapımı zor gibi görünse de çok da zor değil. Dilerim yaparsınız. Tadı muhteşem oluyor.
Malzemeler:
Kek için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu
Muhallebi için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Tabanı için:
400 gr. kuru incir
1 çay bardağı ceviz
Karamel sos için:
1.5 çay bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Yapılışı:
İlk önce keki hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra sütü, yağı ve portakal kabuğunu ekleyin. Son olarak  un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Yağlanıp unlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. 180 ºC önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Kek pişerken kuru incirleri küçük doğrayıp, cevizleri iri parçalar halinde hazırlayın. Pişen keki tepsiden çıkarıp,  tepsiyi yıkayıp kurulayın. Yeniden hafifçe yağlayıp bekletin. Bu arada küçük bir tencerede karamel sosunu hazırlayın. Bunun için önce şekeri kısık ateşte çok yakmadan, karıştırarak eritin.  Eridikten sonra dikkatlice soğuk suyu yavaşça döküp kaynamaya bırakın. İlk önce şeker sertleşecektir, bu normal kaynadıkça erimeye devam edecektir. Daha sonra limon suyunu ekleyin ve  ocaktan alın. Şerbetin içine incirleri  atın ve birkaç dakika bu şekilde kalsın. Daha sonra kevgir kepçe ile incirleri yağlanmış olan tepsiye alın ve parçalara ayrılan cevizi de serpiştirin. Başka bir tencerede tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini karıştırarak muhallebiyi pişirin.



Katılaştıktan sonra ocaktan alıp içerisine tereyağını ilave edin  ve 5 dakika kadar mikserle çırpın. Bekletmeden incirlerin üzerine döküp yayın. Daha sonra keki de muhallebinin üzerine kapatıp hafifçe bastırın. Kekin bir çok yerinden kürdan ile delin. Karemelli şerbeti kekin üstüne kaşık kaşık döküp bitirin. Bu şekilde en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce uygun bir tepsiye ters çevirin.  Dilimleyip servis yapın. Tek kelimeyle harika bir pasta!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder