- Kategori: Etliler
-
Sizlere bugün yine Diyarbakır yöresine ait bir patlıcan yemeği tarifi vermek istiyorum. Tane sumak ile ekşili bir tadı olan bu yemeği de seveceğinizi ümit ediyorum.
Malzemeler:
6 adet patlıcan
150 gr koyun eti (dana etide olabilir)
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet domates
3-4 adet köy biberi
1 kaşık domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
1/2 demet maydonoz
3 yemek kaşığı tane sumak
Tuz ve yeteri kadar sıcak su
Yapılışı:
Patlıcanlar kabukları soyulmadan, önce dörde, sonra da küçük parçalar halinde doğranır ve tuzlu suda bekletilip acısının çıkması bekletilir. Bu arada et suyunu bırakana kadar kavrulur ve ardından yemeklik doğranmış soğanlar sıvı ile birlikte ilave edilerek pembeleşene kadar pişirilir. Domates ve biber salçası ilave edilerek hafif kavurmaya devam edilir.
Ardından patlıcanlar tencereye konup üzerine doğranmış köy biberi, doğranmış domates ve doğranmış sarımsak ve son olarak iri doğranmış maydonoz yemeğe ilave edilir. Kısık ateşte yemek pişmeye devam ederken, cezvede 1 su bardağı sıcak su ile kaynatılıp, ekşi suyu, süzgeçden geçirilerek yemeğe katılır. Son olarak tuzu katılarak orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Ardından patlıcanlar tencereye konup üzerine doğranmış köy biberi, doğranmış domates ve doğranmış sarımsak ve son olarak iri doğranmış maydonoz yemeğe ilave edilir. Kısık ateşte yemek pişmeye devam ederken, cezvede 1 su bardağı sıcak su ile kaynatılıp, ekşi suyu, süzgeçden geçirilerek yemeğe katılır. Son olarak tuzu katılarak orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder