Bu
güzel görüntüye sahip keki hafta sonu yaptım. Çok güzel ve herkesten tam not
alan bu keke sizlerde bayılacaksınız. Bence malzemeleri tamamlayıp hemen
deneyin derim. :)
Afiyet
olsun.
Malzemeler:
Kek için:
2 adet
yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 1,5 çorba kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 1,5 çorba kaşığı un
Kreması için:
2,5 su
bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 kutu krema
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 kutu krema
Kekin ıslatılması için:
1 su
bardağı süt
1 çay kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker
Süslemek için:
Yeteri kadar kakao
Yapılışı:
Öncelikle keki hazırlamak için yumurta ve şekeri 10 dk
yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın. Daha sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip
ardından sırasıyla kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin. Karıştırdıktan sonra
yağlanmış kare borcama akıcı kıvamdaki kek karışımını dökün. Önceden ısıtılmış
175 C fırında 20-25 dk pişirin.
Kekin üzerine dökmek için sütü, şekeri ve
nescafeyi bir cezveye koyup ılıtın. Keki fırından çıkardıktan 5 dk sonra ılık
sütlü karışım ile ıslatın. Kekin üzerini örtün ki tam olarak içini çeksin.
Diğer taraftan muhallebisi için unu tencereye alıp kavurun. Ne çok kahverengi
ne de çok beyaz olmasın sadece un kokusu gidene kadar kısık ateşte kavurun. Kavurduğunuz
un soğuduktan sonra süt ve şekerini ilave edip, karıştırarak pişirin.
Muhallebi biraz yoğun kıvamlı olacak katı oldu diye telaş etmeyin. Muhallebi
ılındığı zaman çiğ kremayı ekleyin ve mikser yardımıyla çırpın.
Daha sonra
kekin üzerine güzelce yayın. Üzerine bolca kakaoyu serpin ve düz bir paletle
üzerini düzleştirin. Buzdolabına alıp iyice soğumasını bekleyin. Daha sonra
dilim dilim kesip servis yapın. Mümkünse bu keki 1 gün önceden yaparsanız daha
iyi sonuç alırsınız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder