12 Ocak 2016 Salı

Piyano Kek



Bu güzel görüntüye sahip keki hafta sonu yaptım. Çok güzel ve herkesten tam not alan bu keke sizlerde bayılacaksınız. Bence malzemeleri tamamlayıp hemen deneyin derim. :)
Afiyet olsun.

Malzemeler:
Kek için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 1,5 çorba kaşığı un

Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 kutu krema

Kekin ıslatılması için:
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker

Süslemek için:

Yeteri kadar kakao 

Yapılışı:
Öncelikle keki hazırlamak için yumurta ve şekeri 10 dk yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın. Daha sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip ardından sırasıyla kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin. Karıştırdıktan sonra yağlanmış kare borcama akıcı kıvamdaki kek karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 175 C fırında 20-25 dk pişirin.
  
Kekin üzerine dökmek için sütü, şekeri ve nescafeyi bir cezveye koyup ılıtın. Keki fırından çıkardıktan 5 dk sonra ılık sütlü karışım ile ıslatın. Kekin üzerini örtün ki tam olarak içini çeksin. Diğer taraftan muhallebisi için unu tencereye alıp kavurun. Ne çok kahverengi ne de çok beyaz olmasın sadece un kokusu gidene kadar kısık ateşte kavurun. Kavurduğunuz un  soğuduktan sonra süt ve şekerini ilave edip, karıştırarak pişirin. Muhallebi biraz yoğun kıvamlı olacak katı oldu diye telaş etmeyin. Muhallebi ılındığı zaman çiğ kremayı ekleyin ve mikser yardımıyla çırpın. 
 
Daha sonra kekin üzerine güzelce yayın. Üzerine bolca kakaoyu serpin ve düz bir paletle üzerini düzleştirin. Buzdolabına alıp iyice soğumasını bekleyin. Daha sonra dilim dilim kesip servis yapın. Mümkünse bu keki 1 gün önceden yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder