Bugün sizlere şehriye
çorbasını farklı bir usul ile tariflemek istiyorum. Hasta olduğunuz zaman da bu
çorba gerçekten insana çok iyi geliyor. Umarım beğenirsiniz . Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 adet tavuk
kalça
2-3 yemek
kaşığı tel şehriye
1 adet havuç
6 dal maydonoz
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1-1,5 lt
su
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle
tavuk kalça haşlanır. Daha sonra tavuk tencereden çıkarılır ve derisi
çıkartıldıktan sonra parçalara ayrılır. Tencereye zeytinyağı konup, rendelenen
havucu kavrulur. Daha sonra tavuk suyunu ilave edip, kaynadıktan sonra tel
şehriye ve tavuk parçaları ilave edilir.
Kaynatmaya devam edilir. Şehriye piştikten
sonra tuzunu ilave edilerek 1-2 taşım sonra ocaktan alınır. Son olarak ayıklanıp
yıkanmış ve ince ince doğranmış maydanoz ile çorba servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder