1 Mart 2017 Çarşamba

Tavuklu Şehriye Çorbası



Bugün sizlere şehriye çorbasını farklı bir usul ile tariflemek istiyorum. Hasta olduğunuz zaman da bu çorba gerçekten insana çok iyi geliyor. Umarım beğenirsiniz . Afiyet olsun. 

Malzemeler:
1 adet tavuk kalça
2-3 yemek kaşığı tel şehriye
1 adet havuç
6 dal maydonoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1-1,5 lt  su
Tuz

Yapılışı:
Öncelikle tavuk kalça haşlanır. Daha sonra tavuk tencereden çıkarılır ve derisi çıkartıldıktan sonra parçalara ayrılır. Tencereye zeytinyağı konup, rendelenen havucu kavrulur. Daha sonra tavuk suyunu ilave edip, kaynadıktan sonra tel şehriye ve tavuk parçaları ilave edilir.  


Kaynatmaya devam edilir. Şehriye piştikten sonra tuzunu ilave edilerek 1-2 taşım sonra ocaktan alınır. Son olarak ayıklanıp yıkanmış ve ince ince doğranmış maydanoz ile çorba servis edilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder