6 Mart 2017 Pazartesi

Domatesli Pilav


Pirinç pilavını domatesli denemediyseniz mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Çok lezzetli bir pilav oluyor. Domatesli pilav benim favori pilavlarım arasındadır. Dilerseniz yazın taze domatesi robottan geçirerek dilerseniz hazır soslar ile yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

1 kase domates püresi
1 kase baldo pirinç
3 su bardağı kaynar su
2 çorba kaşığı sıvı yağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz.
Yapılışı:
Domatesli pirinç pilavı yapmak için, öncelikle pirinçleri çok iyi yıkayıp, süzgeç yardımı ile suyunu süzülmeye bırakın. Pilav tenceresine sıvı yağ koyup, üzerine domates sosunu ilave edin. Sos kıvam alınca suyu süzülen pirinçleri ilave edip karıştırın. Bir müddet pirinci karıştırılarak kavurun. Domates suyunu çekene kadar bu işleme devam edin. Son olarak sıcak suyu (hazırlamış olduğunuz et suyu da olabilir) ve tuzunu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav suyunu çekine ocaktan alıp, 10 dakika kadar dinlendirilir. 2 yemek kaşığı tereyağını küçük bir sos tavası içerisinde eritin. Eritilen tereyağını daha sonra domatesli pirinç pilavının üzerine döküp, kaşık yardımı ile hafifçe alt üst ederek karıştırın. Tekrar tencerenin kapağını kapatıp, 5 dakika daha dinlendirin. Hazırlanan domatesli pirinç pilavını sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder