Patlıcan kebabını hepimiz farklı şekillerde yapıyoruz. Bugün bende size kendi yaptığım patlıcan kebabının tarifini vermek istiyorum. Hepinize afiyet olsun.
Malzemeler:
5 adet orta boy patlıcan
5 adet çeri domates
3 adet köy biberi
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Tuz
Köftesi için:
500 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı kuru ekmek içi
Yeteri kadar tuz, kimyon, karabiber ve kırmızıbiber
Yapılışı:
Genişçe bir kabın içerisinde kıyma,
rendelenmiş kuru soğan, yumurta, ekmek içi ve baharatlar atılıp çok iyi bir
şekilde yoğurulur. Daha sonra dilerseniz yuvarlak dilerseniz oval şekil
verilir. Diğer tarafta patlıcanların baş
kısımları kesildikten sonra 2 cm genişliğinde yuvarlak olarak kesilir. Tuzlu
suda acısı çıkana kadar bekletilir.
Yuvarlak fırın kabına veya tepsiye 1
adet patlıcan 1 adet köfte dizilerek tepsinin tamamı doldurulur. Üzerine çeri
domatesler ikiye kesilerek konur. Köy biberleri de çekirdekleri ayıklanarak
doğranır. Sarımsaklar da ikiye kesilerek üzerine yerleştirilir. Son olarak su
ile açılan domates salçası üzerine gezdirilerek sıvı yağ gezdirilip tuzu ilave edilir.
Tepsinin üzerine alüminyum folyo kapatılarak, önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirilir. 25 dk sonra patlıcanlar kontrol edilir, yumuşamışsa üzeri açık olarak 10 dk daha fırınlandıktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Tepsinin üzerine alüminyum folyo kapatılarak, önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirilir. 25 dk sonra patlıcanlar kontrol edilir, yumuşamışsa üzeri açık olarak 10 dk daha fırınlandıktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder