19 Temmuz 2017 Çarşamba

Kuru Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye

Hem hindistan cevizli hemde üzümlü bir kurabiye yemek isterseniz hemen bu tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Öyle güzel oldu ki tadına bakan hemen bir tane daha yok mu demeye başladı. Afiyetle ve sağlıkla yemeniz dileğiyle. 
Malzemeler :
2 adet yumurta sarısı
125 gram tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
2 su bardağı un
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Kurabiye hamuru için yumurta sarıları, oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alındıktan sonra krema haline gelene kadar karıştırılır. Daha sonra hindistan cevizi de ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Elenmiş un ve kabartma tozu azar azar ilave edilerek karıştırılır. Son olarak kuru üzüm tanelerini hamura katıp, eşit olarak dağılmaları sağlanır. 

  

Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve kurabiye hamuru bir dondurma kaşığı ile şekil verilerek fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Üzerlerine hindistan cevizi serpiştirilerek 180 derece fırında 18-20 dakika kadar pişirilir. Daha sonra servis tabağına koyup soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder