Hem hindistan cevizli hemde üzümlü bir kurabiye yemek isterseniz hemen bu tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Öyle güzel oldu ki tadına bakan hemen bir tane daha yok mu demeye başladı. Afiyetle ve sağlıkla yemeniz dileğiyle.
Malzemeler :
2 adet yumurta sarısı
125 gram tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı rendelenmiş hindistan
cevizi
2 su bardağı un
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Kurabiye
hamuru için yumurta sarıları, oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini bir
karıştırma kabına alındıktan sonra krema haline gelene kadar karıştırılır. Daha
sonra hindistan cevizi de ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Elenmiş un
ve kabartma tozu azar azar ilave edilerek karıştırılır. Son olarak kuru üzüm
tanelerini hamura katıp, eşit olarak dağılmaları sağlanır.
Fırın tepsisine
yağlı kağıt serilir ve kurabiye hamuru bir dondurma kaşığı ile şekil verilerek
fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Üzerlerine hindistan cevizi
serpiştirilerek 180 derece fırında 18-20 dakika kadar pişirilir. Daha sonra servis tabağına koyup soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder