10 Ocak 2018 Çarşamba

Kabak Tatlısı


En çok sevdiğim tatlıdır. Kendime çok şaşırdım açıkçası; bunca zamandır tarifini nasıl olmuş da vermemişim. Oysa pazarda kabak görünce almadan geçmediğim tek şeydir. Ancak kabak alırken mutlaka koyu turuncu renkli ve kabuk kısımları koyu yeşil olan kabakları tercih edin. Diğer kabaklar çok fazla lifli ve lezzetsiz olurlar bilginiz olsun.  Bu tarifim ile mutlaka deneyin

Malzemeler:
1 kg soyulmuş kabak
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz

Yapılışı:
Soyulmuş kabakları 3-4 cm aralıklarla dilimleyin. Geniş bir tencereye dilimlediğiniz kabakları yanyana dizin ve üzerini örtecek kadar şeker koyun.  Tencerenizin kapağını kapatın ve kabağı sulanıp şekerin erimesi için en az 4 saat bekletin. 
 
Ancak hemen pişirmeniz gerekiyorsa ½ su bardağı su ilave ederek ocağa koyun. Kısık ateşte iyice yumuşayıncaya ve şurubu hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Pişen kabak soğuduğunda servis tabaklarına alın, şerbetinden üzerine gezdirin ve ceviz serperek servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder