En çok sevdiğim tatlıdır. Kendime çok şaşırdım
açıkçası; bunca zamandır tarifini nasıl olmuş da vermemişim. Oysa pazarda kabak
görünce almadan geçmediğim tek şeydir. Ancak kabak alırken mutlaka koyu turuncu
renkli ve kabuk kısımları koyu yeşil olan kabakları tercih edin. Diğer kabaklar
çok fazla lifli ve lezzetsiz olurlar bilginiz olsun. Bu tarifim ile mutlaka deneyin
Malzemeler:
1 kg soyulmuş kabak
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
Soyulmuş kabakları 3-4
cm aralıklarla dilimleyin. Geniş bir tencereye dilimlediğiniz kabakları yanyana
dizin ve üzerini örtecek kadar şeker koyun. Tencerenizin kapağını kapatın
ve kabağı sulanıp şekerin erimesi için en az 4 saat bekletin.
Ancak hemen
pişirmeniz gerekiyorsa ½ su bardağı su ilave ederek ocağa koyun. Kısık ateşte
iyice yumuşayıncaya ve şurubu hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık yaklaşık 1 saat
kadar pişirin. Pişen kabak soğuduğunda servis tabaklarına alın,
şerbetinden üzerine gezdirin ve ceviz serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder