4 Mayıs 2018 Cuma

Magnolia



Son günlerde bir çok cafede moda olan magnolia tatlısını çok basit bir usulde yapıp, hemen yemek istiyorsanız bu tarifimi kaçırmayın derim. Hafif bir sütlü tatlı sevenler için birer bir tatlı.   Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

½  paket bebe bisküvisi

3 adet muz

600 ml süt

2 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tereyağı veya 1 kutu krema

2 yemek kaşığı dolusu un

½ su bardağı şeker
1 paket vanilya


Yapılışı:
Öncelikle bisküvilerinizi blenderden geçirip toz haline getirin. Daha sonra muhallebi için unu ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Ardından sütü yavaş yavaş karışıma ilave edin. Ocağa koyun ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu arada yumurta sarısını küçük bir kase içerisinde çırpıp hale pişmekte olana ancak sıvı kıvamdaki muhallebiden 3 kaşık alıp karıştırın ve muhallebiye yumurtaları da ilave edin. Kıvam aldıktan sonra son aşamada tereyağını ekleyip tereyağı erdikten sonra ocaktan alın. 
 

Eğer tereyağı yerine krema ilave edecekseniz; ocaktan aldıktan sonra ilave edip, mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Toz haline gelen bebe bisküvisini kasenin dibine birkaç kaşık koyun ve üzerine muhallebi dökün. Daha sonra muz dilimlerini yerleştirin. Yine muhallebi ve muzu koyup en son kalan muhallebinin tamamını döküp kalan bisküvileri kasenin üzerine serpiştirin. Muz dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Not: Dilerseniz muz yerine vişne çilek veya çikolata ile de süsleyebilir misiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder