Pastanelerde ve simit cafelerde satılan
görüntüsü ile ilk bakışta bize cazip gelen portakallı pastaları seçiyorsanız bu
tarifi mutlaka denemelisiniz. Harika bir lezzeti var. Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağı
1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
4-4,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
Toz şeker
Yapılışı:
Karıştırma kabına yumurtaları kırıp, ölçülü
toz şekeri koyun ve mikser ile çırpın. Kıvam aldıktan sonra yoğurt ve sıvıyağı
da ilave edip, karıştırmaya devam edin. Portakal kabuğu veya limon kabuğu rendesini
de koyup, unu yavaş yavaş hamura ilave etmeye başlayın.
Merhaba, tarifinizi bugün denedim, gerçekten mükemmel bir tarif, çok teşekkür ederim. Hamura şekil verirken yağ yerine un da kullanılabilirmiş, denerken farkettim. Ben hamura son bardak un ile birlikte 1 sb ceviz içi ve 1 sb kadar kuru üzüm ekledim, bol kokulu olmasını istediğim için 1 paket vanilya ve limon kabuğu rendesini biraz fazla kattım. Bunları katmadan da tarifiniz güzeldi, bunlarla ayrı bir güzel oldu. Bekledikçe de tadı oturdu. İyi günler
YanıtlaSil