- Kategori: Tuzlular
Peynirli poğaça en çok yaptığımız hamur işlerindendir. Sıcak sıcak fırından çıkarıp yemek için hemen yapmanız gerekiyor. Tarifi benden yapması sizden. Afiyet olsun. :)
Malzemeler:
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta (1 adet sarı üzeri )
5-5,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz ve şeker
İç malzemesi:
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydonoz
Yapılışı:
Bir karıştırma kabının içerisinde oda sıcaklığındaki yağ ile birlikte, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, tuz karıştırılır. Daha sonra azar azar un ilave edilir ve kabartma tozu da katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Yarım saat kadar hamur üzeri kapatılarak dinlendirilir.
Bu arada peynir ve maydanoz ile iç malzemesi hazırlanır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak tezgaha konur ve üzerine bastırarak açılır. Daha sonra peynirli iç malzemele0n konularak kapatılır ve hafif parmak ucuyla bastırarak, uç kısımlarının birbirine yapışması sağlanır.
Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edilir. Yapılan poğaçalar yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 °C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
mükemmel bir puğaça tarifi ayla hanıma çok teşekkür ediyorum
YanıtlaSil