Antep
fıstığını her şekilde severim. Dün farklı bir kurabiye yapmak istedim ve bu
tarifi buldum. Gayet güzel oldu. Hem uzun sürede saklayabileceğiz bir tarif. Sizlerde
deneyin diye paylaşmak istedim. Farklı lezzetler arayanlar varsa kaçırmasın.
Afiyetle yemeniz dileğiyle.
Malzemeler:
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı antep fıstığı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet vanilya
Yapılışı:
Tereyağı eritilir ve pudra şekeri
ile karıştırılır. Daha sonra antep fıstığı ilave edilip karıştırıldıktan sonra
un, kabartma tozu ve vanilya katılarak hamur toparlanır.
Daha sonra ister küçük
isterseniz büyük toplar halinde yuvarlanır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 C
fırında pişirilir. Soğuduktan sonra
servis yapılır Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder