5 Mayıs 2017 Cuma

Düğün Çorbası



Düğün çorbası bence et sevenlerin en sevdiği çorbaların başında geliyordur sanırım. Meyanesi ile muhteşem olan bu çorbayı mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Hemen sıcak sıcak servis yapıp dağıttığım için yine servis sırasında resim çekmeyi unutmuşum. Kusura bakmayın. Afiyet olsun.

Malzemeler:

300 gram kemikli et
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/3 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı sıcak su
Yapılışı:

Öncelikle kemikli et düdüklü tencereye konur ve üzerine su ilave edilerek kaynatılır. Et düdüklü tencerede yaklaşık 20-30 dk. arası pişirilir.  Diğer tarafta tereyağı eritilir ve un kavrulur. Un pembeleştikten sonra etin suyu ( yaklasık 6 bardak kadar ) ilave edilir.  Bu aşamada blenderdan geçirilen çorba topaklanmamış olur. Daha sonra iyece pişen et didiklenerek çorbanın içine ilave edilir. 
 
Çorbanın terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve limon bir kase içerisinde tel çırpıcı ile pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpılır. Hazırlanan terbiyenin üzerine kaynayan etlerin suyundan 1 kepçe ilave edilip, karıştırılır. Ilınan terbiye azar azar çorbanın üzerine eklenir ve kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırılarak kaynatılır. Bu şekilde de 10 dk kadar kaynayan çorba ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Dilerseniz üzerine 1 kaşık tereyağı eritilip toz biber ile sos hazırlanıp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder