Uzun zamandır bildiğim
ama nedense bir türlü denemeye çekindiğim poğaçayı sonunda bende yaptım. İlk bakışta 3 paket kabartma tozu çok geldiği
için insan biraz uzak duruyor ama denemenizi isterim. Gerçekten güzel bir
poğaça oldu. Sıcak olarak daha da lezzetli oluyor. Benden söylemesi.
Malzemeler:
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
4 su bardağı un (ben tam buğday unu kullandım)
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 su bardağı susam
İçi için:
Kaşar peyniri (veya beyaz peynir ve
maydanoz)
Yapılışı:
Öncelikle
yoğurt, sıvıyağ ve tuz karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş un ve kabartma tozları
ilave edilir. Ele hafif yapışacak kıvamda bir hamur oluşacak. Daha sonra hamur
15 dakika dinlendirilir.
Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar
kopartılıp oval şekil verilip, içine arzu edilen iç malzeme konur. Ben kaşar
peyniri koydum. Daha sonra kapatılıp önce pekmezli karışıma ardından susama
bulanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine bıçak ile 3
çizik atılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar
pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp sıcak olarak tüketin. Afiyet olsun
Not:
Poğaçanın üzerine pekmez sürmek zorunda değilsiniz. Poğaçayı kapattıktan sonra
yumurta sarısı ve susam da sürebilirsiniz. Şekil olarak istediğiniz şekli
verebilirsiniz. Gönlünüzden ne geçiyorsa ona göre davranın. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSil