2 Mayıs 2018 Çarşamba

Anne Kurabiyesi




Pastanelerde ve simit cafelerde satılan görüntüsü ile ilk bakışta bize cazip gelen portakallı pastaları seçiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Harika bir lezzeti var. Afiyet olsun.

Malzemeler:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağı
1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
4-4,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
Toz şeker

Yapılışı:
Karıştırma kabına yumurtaları kırıp, ölçülü toz şekeri koyun ve mikser ile çırpın. Kıvam aldıktan sonra yoğurt ve sıvıyağı da ilave edip, karıştırmaya devam edin. Portakal kabuğu veya limon kabuğu rendesini de koyup, unu yavaş yavaş hamura ilave etmeye başlayın. 

Karıştırmadan kabartma tozu ve karbonatı da ilave edin. Son bardak una gelindiğinde mikserle değil spatula ile karıştırmaya devam edin. Kıvamı elinize yapışacak kıvamda olmalıdır. Elinize yağ sürüp hamurdan parçalar alın ve yuvarlayın.  Kağıt serilmiş tepsiye dizin. Kurabiyelerin üzerine şeker serpin ve önceden ısıtılmış 180 °C fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıldıktan sonra servis tabağına yerleştirin. Afiyet olsun.



1 yorum:

  1. Merhaba, tarifinizi bugün denedim, gerçekten mükemmel bir tarif, çok teşekkür ederim. Hamura şekil verirken yağ yerine un da kullanılabilirmiş, denerken farkettim. Ben hamura son bardak un ile birlikte 1 sb ceviz içi ve 1 sb kadar kuru üzüm ekledim, bol kokulu olmasını istediğim için 1 paket vanilya ve limon kabuğu rendesini biraz fazla kattım. Bunları katmadan da tarifiniz güzeldi, bunlarla ayrı bir güzel oldu. Bekledikçe de tadı oturdu. İyi günler

    YanıtlaSil