Bugün sizlerle çok nefis bir kek tarifi vermek istiyorum. Malzemelere bakınca bana kızacağınızı biliyorum.Ama her zaman yapılan bir kek olmaması ve yiyeceğimiz 1 dilime düşecek margarin miktarını düşünürseniz, o kadar da vahim bir durum sayılmaz sanırım. Mutlaka denemenizi istiyorum. Badem sevenler arzu ederlerse ceviz yerine badem de kullanabilirler. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağı
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı robottan geçirilmiş ceviz
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarin ile şeker beyazlayıncaya kadar çırpılır. Daha sonra yumurtalar teker teker kırılarak çırpılmaya devam edilir. Azar azar sütü ilave edip, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra robottan geçirilip toz haline getirilen ceviz ilave edilir ve yağlanıp unlanan kalıba kek karışımı boşaltılır.
(Kek karışımı biraz koyu kıvamlı olup, diğer kekler gibi akıcı bir kıvama sahip değildir.) İlk 15 dk. önceden ısıtılmış fırında 150 °C de, daha sonra da 175 °C de üzeri kızarıp, içi pişene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder