15 Ekim 2015 Perşembe

Kılcıksız Hamsi Tava

 

Hamsiyi çocuklarınızın daha rahat yemeleri için kılçıklarını çıkartarak  kızartırsanız severek yiyebileceklerini sanıyorum. Bu nedenle de sizlere tavada hamsi tarifini vermek istedim. Sağlıkla yemenizi dilerim.
Malzemeler:
1 kg Hamsi
2 su bardağı mısır unu
Tuz ve zeytinyağı
Yapılışı:
Hamsinin içi ve  kılçıkları temizlenir. Bol suda çok iyi bir şekilde yıkanır. Tümü tuzlanıp karıştırılır. Daha sonra iki eşit hamsi birbirine yapıştırılıp mısır ununa her iki tarafı batırılır. Bu haliyle yağlanmış tavaya sıra sıra dizilir. Tava sık sık doldurulur ve ocakta kızarana kadar pişirilir.
 
Diğer yüzlerini de pişirmek için diz bir tabak ile dikkatlice çevrilip tavaya konur. Diğer tarafı da piştikten sonra yanında salata ile birlikte afiyetle yenir.

Not: Tavada balık kızartırken evinizin kokmaması için küçük tüpte balkonunuzda pişirebilirsiniz. Bu şekilde komşularınıza da koku yayılacağından geleneklerimiz gereği 1 tabakta onlara vermeyi ihmal etmeyin. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder