Ayva reçeli yapmak için çok az zaman kaldı. Sizlerde benim gibi ayvayı çok seviyorsanız hiç vakit kaybetmeden hemen ayva alıp reçelini yapın. O kadar kolay ve pratik ki şaşıracaksınız. Hem kendiniz reçel yapmanın tadına varacak, hemde sağlıklı ve katkısız bir reçel sahibi olacaksınız. Hepinize kolay gelsin. Sağlık ve mutlulukla yemeniz dileğiyle afiyet olsun. :)
Malzemeler:
3 adet (1.450 gr) Ayva
1 kg toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
Ayvalar iyice yıkandıktan sonra kabukları ile birlikte rendelenir. Çekirdekleri de ayıklanarak renk vermesi için içine atılır. (Ben çekirdeklerini çay süzme aparatına yerleştirerek koydum.) Tencereye ayvalar konup, üzerine ölçülü su ilave edilir. Ayvalar biraz haşlandıktan sonra şeker de ilave edilip, pişirmeye devam edilir.
Kıvam alana ve ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar devam edilir. Ayvanın suyundan alıp kaşıktan yavaşça dökülür. İplik gibi akıyorsa kıvamı olmuş demektir. Hemen limon tuzu ilave edilip bir iki karışım sonra ocaktan indirilir. Tencerenin ağzı kapatılarak soğuyana kadar bekletilir. Böylece reçelin rengi daha güzel olur. Son olarak kavonozlara konur ve ağzı kapatılarak serin bir yerde muhafaza edilir.
Kıvam alana ve ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar devam edilir. Ayvanın suyundan alıp kaşıktan yavaşça dökülür. İplik gibi akıyorsa kıvamı olmuş demektir. Hemen limon tuzu ilave edilip bir iki karışım sonra ocaktan indirilir. Tencerenin ağzı kapatılarak soğuyana kadar bekletilir. Böylece reçelin rengi daha güzel olur. Son olarak kavonozlara konur ve ağzı kapatılarak serin bir yerde muhafaza edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder