Et ve tavuk yemeklerinizin yanında garnitür olarak kullanabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Çok beğeneceğinizi umuyorum. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
5 adet orta boy patates
1 kutu krema (200 ml )
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Az miktarda karabiber ve kırmızı biber
1/2 muskat (varsa şart değil)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Yapılışı:
Patatesleri soyup yıkayın. Dilim dilim yuvarlak olarak doğrayın. Patatesler çok ince olmasın. Daha sonra patateslerin üzerine biberleri, tuzu, muskatı atıp her tarafına gelecek şekilde karıştırın. Daha sonra kremayı ve sütü de ilave edip hepsini tekrar karıştırıp fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Üzeri hafif kızardıktan sonra, fırından çıkarıp çatalla patateslerin pişip pişmediğini kontrol edin. Yumuşamış ise üzerine kaşar peynirini serpiştirip tekrar fırına verin.
Bu aşamadan sonra kontrollü olup kazarlar eriyip hafif kızardıktan sonra fırından çıkartın. Bu aşamadan sonra yaklaşık 30 dk. bekletip sıcak olarak et yemeklerinizin yanında servis edin. Afiyet olsun.
Üzeri hafif kızardıktan sonra, fırından çıkarıp çatalla patateslerin pişip pişmediğini kontrol edin. Yumuşamış ise üzerine kaşar peynirini serpiştirip tekrar fırına verin.
Bu aşamadan sonra kontrollü olup kazarlar eriyip hafif kızardıktan sonra fırından çıkartın. Bu aşamadan sonra yaklaşık 30 dk. bekletip sıcak olarak et yemeklerinizin yanında servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder