Havalar soğumaya başladı. Artık içimizi ısıtacak sıcak çorba içme zamanı. Bene bu nedenle sizlere farklı bir çorba tarifi vermek istedim. İçine istediğiniz kuru baklagilleri ilave edebilirsiniz. Tadı o kadar güzel oldu ki mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 çay bardağı buğday
1/2 çay bardağı yeşil mercimek
1/2 çay bardağı nohut
3 yemek kaşığı sıvı yağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
6 kase su (3 kase haşlama için 3 kase çorba için)
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Kırmızı biber ve susam
Yapılışı:
Düdüklü tencereye ölçülü tahılları koyup, üzerine 3 kase su koyun. Düdüklü tencerede buhar çıkıp ocağı kısık ateşe aldıktan sonra 20 dk. haşlayın. Haşlama sonunda düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra kapağını açıp, haşlanan tahılları başka bir kaseye boşaltın.
Yine düdüklü tencereye zeytinyağı ve ince ince doğranmış kuru soğanı koyup kavurun. Ardından biber ve domates salçasını koyup hafif kavurun. Son olarak nane ve haşlanmış tahılları koyup üzerine tekrar 3 kase sıcak su koyun.
Tuzunu da ilave edip düdüklü tencerede 15 dk kadar pişirin. Düdüklünün havası çıktıktan sonra dikkatlice açıp, kaselere koyun. Üzerine susam ve kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder