Çikolata sevenler bugün sizler için bir tarifim var . Yıllar önce yaptığım bu muhallebiyi dün kızım için yaptım. Gerçekten çok güzel bir tatlı. Her zaman evde bulabileceğiniz malzemeler ile yapabileceğiniz bu tatlıyı sizlerde denerseniz mutlaka beğeneceksiniz. Tarif Gönül Candan'a aittir. Kendisine teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
1 kg süt
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
1 adet limon kabuğu (isteğe bağlı)
1 fiske tuz
Süslemek için:
Hindistan cevizi, ceviz, fındık, veya fıstık
Yapılışı:
Şeker, un, kakao, limon kabuğu ve yumurta sarıları (beyazları daha sonra kullanılmak üzere yarı bir kaba alınacak) bir tencereye alınır ve süt yavaş yavaş dökülerek karıştırılır. Daha sonra ocakta sürekli karıştırarak pişirilir. Muhallebi kıvamına geldiğinde hem kıvamı artmış hemde kaynamaya başlayacaktır. Ocaktan alınıp tencerenin kapağı kapatılır. (Soğumaması için).
Ayırmış olduğumuz yumurta akları, bir fiske tuz ile mikser yardımıyla kar haline gelinceye kadar çırpılır. Kremadan yumurta aklarının içine 2-3 kaşık alınıp karıştırmaya devam edilir. Son olarak tümü kremanın içine katılarak mikser ile çırpılıp kaselere boşatılır. Son olarak üzeri süslenerek soğumaya bırakılır. Afiyetle yenir.
Ayırmış olduğumuz yumurta akları, bir fiske tuz ile mikser yardımıyla kar haline gelinceye kadar çırpılır. Kremadan yumurta aklarının içine 2-3 kaşık alınıp karıştırmaya devam edilir. Son olarak tümü kremanın içine katılarak mikser ile çırpılıp kaselere boşatılır. Son olarak üzeri süslenerek soğumaya bırakılır. Afiyetle yenir.
Not: Yumurta aklarını ilave etmeden da yenilebilir. Ancak yumurta akları ile daha bereketli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder