Revani yapımı en kolay tatlı
çeşitlerinden biridir. Daha hafif ve sünger gibi bir revani yemek isterseniz
bana kulak verin ve hemen bu tarifi bir deneyin derim. Çok seveceğinizden hiç
kuşkum yok. Üzerindeki krem şantiyle bir o kadar da havalı bir revani olduğunu söylemeden
edemeyeceğim. Afiyetle…
Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı gri haşhaş
tohumu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
(isteğe bağlı)
Şerbeti için:
4 su bardağı süt veya su
1 su bardağı
şeker
Üzeri için:
1 su bardağı
soğuk süt
1 paket krem
şanti
Yapılışı:
Öncelik şerbeti hazırlamak
için 1 bardak sütü tencereye koyup, içerisine şekeri ilave edin. Şeker eriyene
kadar ocakta karıştırın ve altını kapatın. Kalan sütü de bu karışıma ilave edin
ve dolaba soğuması için kaldırın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları
derin bir kabın içerisine kırıp, şeker ilave edin ve koyu bir kıvam alana kadar
çırpın.
Daha sonra elma sirkesi, haşhaş, irmik, un ve kabartma tozunu ilave edip, dikdörtgen
veya yuvarlak bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 C fırında üzeri kızarana
kadar pişirin. Fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökün ve
bekletin. Bu arada üzeri için toz krem şantiyi soğuk süt ile karıştırıp, koyu
bir kıvam aldıktan sonra pasta pompası ile tatlının üzerine sıkın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder