12 Ocak 2016 Salı

Haşhaş Tohumlu Sütlü Revani


Revani yapımı en kolay tatlı çeşitlerinden biridir. Daha hafif ve sünger gibi bir revani yemek isterseniz bana kulak verin ve hemen bu tarifi bir deneyin derim. Çok seveceğinizden hiç kuşkum yok. Üzerindeki krem şantiyle bir o kadar da  havalı bir revani olduğunu söylemeden edemeyeceğim.  Afiyetle…

Malzemeler:
Pandispanya için: 
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı gri haşhaş tohumu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (isteğe bağlı)

Şerbeti  için:
4 su bardağı süt veya su
1 su bardağı şeker

Üzeri için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti

Yapılışı:

Öncelik şerbeti hazırlamak için 1 bardak sütü tencereye koyup, içerisine şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar ocakta karıştırın ve altını kapatın. Kalan sütü de bu karışıma ilave edin ve dolaba soğuması için kaldırın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kabın içerisine kırıp, şeker ilave edin ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın. 
 
Daha sonra elma sirkesi, haşhaş, irmik, un ve kabartma tozunu ilave edip, dikdörtgen veya yuvarlak bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökün ve bekletin. Bu arada üzeri için toz krem şantiyi soğuk süt ile karıştırıp, koyu bir kıvam aldıktan sonra pasta pompası ile tatlının üzerine sıkın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder