4 Ocak 2016 Pazartesi

Mayalı Pişi

 
Çocukluğumuzda çok sık yediğimiz hamur kızartmasına her yörede farklı isimler veriliyor. Ama fark ettim ki genel olarak “Pişi” ismi daha çok kullanılıyor. Bende bu nedenle tarifimin adını bu şekilde koydum. Evet artık tarifi vermenin sırası geldi sanırım. Hadi size kolay gelsin.  
Malzemeler:
3 su bardağı un
½ paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt veya su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için :
1,5 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:

Öncelikle ılık süt ve şekeri bir kabın içerinde eritin. Daha sonra un ve tuzunu da ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Bu arada elinize yapışan hamurları bir miktar un ile temizleyip hamuru toparlayın. Hamurun üzerine streç kapatarak iki katı kabarana kadar mayalanmasını sağlayın. 
 
Hazırladığınız hamurdan parçalar kopararak çay tabağı büyüklüğünde açın ve kızgın yağda kızartın. Dilerseniz hazırladığınız hamurun ortasına parmağınızla delik açın bu şekilde de orta kısmının da daha iyi kızarmasını sağlayın.



Tüm hamurlar bittikten sonra sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder