Çocukluğumuzda çok sık yediğimiz hamur kızartmasına her yörede farklı
isimler veriliyor. Ama fark ettim ki genel olarak “Pişi” ismi daha çok
kullanılıyor. Bende bu nedenle tarifimin adını bu şekilde koydum. Evet artık
tarifi vermenin sırası geldi sanırım. Hadi size kolay gelsin.
Malzemeler:
3 su bardağı un
½ paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt veya su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için :
1,5 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle ılık süt ve şekeri bir kabın içerinde eritin. Daha sonra un ve
tuzunu da ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Bu arada elinize
yapışan hamurları bir miktar un ile temizleyip hamuru toparlayın. Hamurun üzerine
streç kapatarak iki katı kabarana kadar mayalanmasını sağlayın.
Hazırladığınız hamurdan parçalar kopararak çay tabağı büyüklüğünde açın ve kızgın yağda kızartın. Dilerseniz hazırladığınız hamurun ortasına parmağınızla delik açın bu şekilde de orta kısmının da daha iyi kızarmasını sağlayın.
Tüm hamurlar bittikten sonra sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hazırladığınız hamurdan parçalar kopararak çay tabağı büyüklüğünde açın ve kızgın yağda kızartın. Dilerseniz hazırladığınız hamurun ortasına parmağınızla delik açın bu şekilde de orta kısmının da daha iyi kızarmasını sağlayın.
Tüm hamurlar bittikten sonra sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder