Bugün
sizlere hafif ve bir o kadar da lezzetli bir yaş pasta tarifi vermek istiyorum.
Hafif ve insana serinlik veren bu pastayı yapmak o kadar kolay ki şaşıracaksınız.
Bittiğinde sevdiklerinize ikram edeceğiniz bu yaş pastanın tadına doyamayacaksınız.
Pandispanya
için:
5 adet
yumurta
5 yemek
kaşığı şeker
5 yemek
kaşığı un
Pastacı
Kreması için:
500 ml.
süt
7 kaşık
şeker
2 yemek
kaşığı un
1 yemek
kaşığı nişasta
2 adet
yumurta
1 paket
vanilya
2 yemek
kaşığı tereyağı (en son konulacak)
Krem
şanti için:
1 poşet
krem şanti
1 su
bardağı soğuk süt
Süslemek
için:
500 gr taze çilek
Taze
nane yaprakları
Yapılışı:
İlk olarak yumurta ve şeker koyu bir kıvam alana kadar mikser
ile çırpılır. Daha sonra un elenerek ilave edilir. Yumurta söndürülmeden yavaş
hareketlerle un karıştırılır. Vakit kaybetmeden yağlanıp unlanmış olan kek
kalıbına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 175 C fırında kızarana kadar
pişirilir. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan veya ince bir bıçak
kullanabilirsiniz. Tam olarak piştikten sonra fırından çıkartarak ilk sıcaklığı
çıktıktan sonra kelepçeli kalıptan çıkarıp, telin üzerine veya temiz bir bez
üzerine çıkarılır. Pastanızı yapmadan 1 gün önce pandispanyayı yapıp, ertesi
gün kremasını yaparsanız yaş pastanızdan daha iyi sonuç alırsınız. Krema için
tencereye toz şeker, un, nişasta, yumurtalar konur.
Süt yavaş yavaş dökülerek
iyice özleşene kadar karıştırılır. Daha sonra karıştırarak ocakta pişirilir.
Krema göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır. Son olarak vanilya ve tereyağı
ilave edilerek mikser yardımıyla karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam elde edilince
soğuması için bırakılır. Ayrı bir kapta krem şanti tozu soğuk süt ile
hazırlanır ve dolapta bekletilir. Pandispanyayı 2 eşit parçaya bölüp ve arasına krema
sürülür. Aralasına yıkanıp ayıklanmış ve ikiye bölünmüş olan çilek konur. Diğer
pandispanya üzerine kapatılır. Daha önce hazırlanan krem şanti de pastanın
üzerine sürülür ve kalan çileklerle pasta süslenir. Buzdolabında dinlendirilip
iyice kendini çektikten sonra dilim dilim yapılarak servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder