1 Temmuz 2016 Cuma

Çilekli Yaş Pasta

 
Bugün sizlere hafif ve bir o kadar da lezzetli bir yaş pasta tarifi vermek istiyorum. Hafif ve insana serinlik veren bu pastayı yapmak o kadar kolay ki şaşıracaksınız. Bittiğinde sevdiklerinize ikram edeceğiniz bu yaş pastanın tadına doyamayacaksınız.  

Pandispanya için:
5 adet yumurta
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un

Pastacı Kreması için:
500 ml. süt
7 kaşık şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı (en son konulacak)

Krem şanti için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Süslemek için:
500 gr  taze çilek
Taze nane yaprakları

Yapılışı:
İlk olarak yumurta ve şeker koyu bir kıvam alana kadar mikser ile çırpılır. Daha sonra un elenerek ilave edilir. Yumurta söndürülmeden yavaş hareketlerle un karıştırılır. Vakit kaybetmeden yağlanıp unlanmış olan kek kalıbına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 175 C fırında kızarana kadar pişirilir. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan veya ince bir bıçak kullanabilirsiniz. Tam olarak piştikten sonra fırından çıkartarak ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kelepçeli kalıptan çıkarıp, telin üzerine veya temiz bir bez üzerine çıkarılır. Pastanızı yapmadan 1 gün önce pandispanyayı yapıp, ertesi gün kremasını yaparsanız yaş pastanızdan daha iyi sonuç alırsınız. Krema için tencereye toz şeker, un, nişasta, yumurtalar konur. 
 
Süt yavaş yavaş dökülerek iyice özleşene kadar karıştırılır. Daha sonra karıştırarak ocakta pişirilir. Krema göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır. Son olarak vanilya ve tereyağı ilave edilerek mikser yardımıyla karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam elde edilince soğuması için bırakılır. Ayrı bir kapta krem şanti tozu soğuk süt ile hazırlanır ve dolapta bekletilir. Pandispanyayı 2 eşit parçaya bölüp ve arasına krema sürülür. Aralasına yıkanıp ayıklanmış ve ikiye bölünmüş olan çilek konur. Diğer pandispanya üzerine kapatılır. Daha önce hazırlanan krem şanti de pastanın üzerine sürülür ve kalan çileklerle pasta süslenir. Buzdolabında dinlendirilip iyice kendini çektikten sonra dilim dilim yapılarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder