29 Haziran 2015 Pazartesi

Arnavut Ciğeri


Uzun zamandır yapmak istediğim arnavut ciğerini sonunda bayramında ablamın verdiği ciğer ile yapmak kısmet oldu. Yapmadan önce eşimin ben yemem deyip daha sonra tabağını silip süpürmesi hoşuma gitti. Eğer siz de ciğeri seviyorsanız deneyin derim. Afiyet olsun.
Malzemeler:
300 gr karaciğer
3 kaşık un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kırmızı soğan
1/2 demet maydonoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
Yapılışı:
Öncelikle karaciğerin zarını ve sinirlerini dikkatlice çıkarın. Daha sonra kare kare doğrayın ve yıkayıp (vaktiniz varsa bir müddet sütün içerisinde bekletin) süzgece koyun.

Tuz ve unu bir kapta karıştırın ve karaciğeri bu karışımla kaplayın. Tavaya tereyağını ve zeytinyağını koyup biraz kızdırın ve ciğeri atıp kavurun. Bu arada defne yaprağını içine atın. Ara sıra karıştırarak iyice pişmesini sağlayın.
Diğer tarafta kırmızı soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp acısının çıkması için önce tuz ile ovup daha sonra yıkayın. İçerine maydonozu ince ince doğrayın. Son olarak kırmızı biber ve sumak ile karıştırın. Ciğeri servis tabağına koyup yanına da garnitür ile servis yapın. İsterseniz ekmek arasına da aynı şekilde koyup servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder