Genellikle sandal patatesi karnıyarık iç malzemesi kaldığı zaman yaparım. Ama henüz yaz gelmediği ve karnıyarık yapamadığım için patates ile bu özlemimi gidermek ve sizlerle değişik bir tarif paylaşmak için hemen tarifledim. Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Malzemeler:
1 kg patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr kıyma
1 orta boy kurusoğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates sosu
1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber ve karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet maydonoz
2 su bardağı sıcak su
2 su bardağı kızartmak için yağ
Yapılışı:
Patateslerin kabukları soyulup, ortadan ikiye kesilerek suyun içinde bekletilir. Tümü bittikten sonra bir tatlı kaşığı yardımı ile tıpkı bir kayık gibi ortası oyulur. Tümünü bu şekilde hazırlayıp suyun içersinde bekletilir. Bu arada ortasından çıkan patatesleri de bir tencereye alın biraz tuz ve üzerini kapatacak kadar su ile doldurun. İyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra isterseniz hemen çocuğunuza veya kendinize bir kumpir hazırlayın yada püre olarak bir başka yemekte kullanın.
Gelelim sandalımızın iç malzemesini hazırlamaya; onun içinde 2 yemek kaşığı zeytinyağının içersinde yemeklik olarak doğranmış soğanlar kavrulduktan sonra kıyması ilave edilir. Kıyma piştikten sonra salça, tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edilir. Son olarak da maydonoz ince ince doğranır ve iç malzemeye katılır. Patateslerin suyu süzüldükten sonra kızartma tenceresinde hafif kızartılır. Yayvan bir tencereye alınır ve içlerine iç malzemeden 1-2 yemek kaşığı konur. Üzerine domates sosu ve yeşil biber konularak üzerini çok az geçecek şekilde sıcak su konulup, yeteri kadar tuz da ileve edilerek pişirilir. Patatesler yumuşadıktan sonra yemeğiniz hazırdır. Artık pilav eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder