Bu tarifi canım arkadaşım Nurhan hanımdan almıştım. Böyle lezzetli bir pogaça daha önce yediniz mi bilmiyorum. Ancak benim son zamanlarda yediğim en güzel olanı diyebilirim. Hazır ramazan da geliyor. Çarşamba günü sahur için yapabileceğiniz enfes bir pogaça, mutlaka yapın derim. Böylelikle hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket margarin
2 tatlı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket yaş maya
5-5,5 su bardağı un
2 adet yumurta
İç Malzeme:
1/2 kalıp beyaz peynir
Yapılışı:
Margarin erimesi için ocağa alınır. Yarısı eridikten sonra ocaktan alınır ve kalan yarısı kendi sıcaklığıyla eritilir. Ilık sütün içine maya konur ve eritilir. Genişçe bir kabın içerisinde süt, maya, sıvıyağ, yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.) tuz ve şeker ilave edilerek un yavaş yavaş ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun mayası beklenilmeden 10 eşit parçaya ayrılır. Un yardımıyla hamur tezgahta yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve 4 eşit parçaya ayrılır.
Bu parçaların uç kısmına ezilmiş peynir konur ve sigara böreği gibi sarılır. Daha sonra ay gibi kıvrılarak iki ucu birleştirilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bu ölçüler ile tam 40 adet poğaça elde ediliyor. Tüm pazılar açılıp tesiye yerleştirildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
İlk önce bunu tatlı sanmıştım, ne lezzetli bir şeydi bu. İnşaallah tekrar yaparsın da yerim Ayla'cığım... Maksat senin elinden yemek yani :)
YanıtlaSil