26 Haziran 2015 Cuma

Yamuk Kurabiye (Perişan)


 
Hemen hemen herkesin bildiği bu kurabiyenin adı kimine göre yamuk, kimine göre perişan. Ama adının böyle olmasına bakmayın. Tadı çokkkk güzel. Bence içine üzüm ve ceviz giren herşey çok güzel oluyor. İkisinide evinizden eksik etmeyin. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
250 gr margarin
6 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı üzüm
Yapılışı:
Büyükçe bir kabın içersine oda sıcaklığındaki margarin (eritilmiş de olabilir), sıvıyağ, şeker, yumurta ve yoğurt konularak karıştılır. Daha sonra elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, ceviz ve üzüm de ilave edilip yoğurulur. Hamur  5-10 dk. dinlendirilir. 
 
Daha sonra un serpilmiş veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, yemek kaşığı ile birer kaşık herhangi bir şekil vermeden aralıklı olarak konulur. Önceden ısıtımış fırında 175 °C de kızarana kadar pişirilir.

İsterseniz bu şekilde,  isterseniz üzerine pudra şekeri serpilmiş bir halde servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder