Ben bu pizza tarifini canım arkadaşım İnci C'den almıştım. Gerçekten çok basit ve dışarıdan pizza almaya gerek olmayan bir tarif. Kim yerse yesin hepsinden tam not aldığım yegane tariflerimdendir. Hazır hafta sonu gelmişken bence hemen deneyin. Deneyin; çünkü yine pişman olmayacaksınız. Afiyetle götürün.
Malzemeler:
Hamur için:
3 su bardağı un
20 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
Kırmızı biber, karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri, sucuk, sosis, taze kırmızı ve yeşil biber, yeşil veya siyah zeytin mısır.
Yapılışı:
Un bir kabın içersine alınıp ortası havuz gibi açılır. Daha sonra tuz , maya ve sıvıyağ ilave edilerek ılık su ilave edilerek hamur hazırlanır. (Su az gelirse biraz daha ılık su ilave edebilirsiniz. Hamur elinize yapışacak olursa da biraz un ilave ederek elinizden hamurun temizlenmesini sağlayabilirsiniz. ) Tezgaha un serpilerek top haline getirilen hamur yuvarlak şekilde açılır. Açılan hamur yağlanmış tepsiye konulur. Üzerine su ile sulandırılmış salça, kekik, kırmızı ve karabiber (sarımsak sevenler sosun içersine 1-2 diş sarımsak da doğrayabilirler ) karışımı sürülür .
Sos tüm hamura yayıldıktan sonra üzerine kaşar rendelenir. En üste sucuk ve sosis dilimleri ile kırmızı ve yeşil biber dilimleri, zeytin, mısır da ilave edilip, bir miktar daha kaşar rendesi ile fırına verilir. Öncelikle ilk 5-10 dk. fırının alt kısmı yakılır ve alttan pişirme sağlanır. Daha sonra üst kısımda açılarak tüm pizzanın pişmesi sağlanır ve fırından çıktıktan sonra sıcacık yenir. Afiyet olsun.
Sos tüm hamura yayıldıktan sonra üzerine kaşar rendelenir. En üste sucuk ve sosis dilimleri ile kırmızı ve yeşil biber dilimleri, zeytin, mısır da ilave edilip, bir miktar daha kaşar rendesi ile fırına verilir. Öncelikle ilk 5-10 dk. fırının alt kısmı yakılır ve alttan pişirme sağlanır. Daha sonra üst kısımda açılarak tüm pizzanın pişmesi sağlanır ve fırından çıktıktan sonra sıcacık yenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder