Bu poğaça bizimkilerin en beğendiği poğaça oldu.Mutlaka deneyin vazgeçemeyeceksiniz. Afiyet olsun. :)
Malzemeler:
4 su b. un
1 paket paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağından biraz az ılık su
1 yumurta sarısı ve susam (üzerine için)
Yapılışı:
Unu karıştırma kabına alıp ortası havuz gibi açılır. Tuzu ve mahlebini unun üzerine serpilir. Daha sonra havuzun ortasına yaş maya koyup, ılık süt ile karıştırılıp eritilir. Daha sonra sırasıyla oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağda ilave edilip, ılık su ile önce ortadaki malzemeler karıştırılır. Kenardaki un alınarak hamur yoğurulur.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan bezeler kopartılıp, tezgah üzerinde ileri geri yaparak hamur uzatılır ve ortasından tutum kıvrılır ve hamur şekillendirilir. Yağlanmış fırın tepsisine poğaçalar dizilir. Hamurun 10 dk. mayasının gelmesi beklenir. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 °C fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak yenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder