26 Haziran 2015 Cuma

Yufkalı Midye Börek


Bu güzel böreği görünce dayanamayıp hemen yapacağınızdan hiç şüphem yok. Görüntüsü kadar tadı da enfes olan bu böreği sıcak sıcak yemeyi unutmayın sakın. İsterseniz iç malzemesini patatesli, kıymalı veya ıspanaklı olarak da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg yufka
1 subardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı su
İç malzemesi:
1 kalıp beyaz peynir
1 demet maydonoz
Üzerine sürmek için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
Öncelikle beyaz peynir ezilir ve ayıklanıp yıkanmış ve ince ince doğranmış maydonoz ile karıştırılarak böreğin içi hazırlanır. Yufka tezgaha serilir ve üzerine zeytinyağı ve su gezdirilerek sürülür. (Ben ikisinide ayrı ayrı döktüm. Hem böylelikle yağ ve su karışımı kalmamış oldu.) Yufka dört eşit parçaya ayrılır. Sivri ucundan tutularak yufkanın ortasına doğru getirilir.

Sonra papyon gibi kıvrılarak uçları birbiri üzerine konur. Uç kısmına peynirli iç malzemeden konularak aynı sigara böreği sarar gibi yan kısımlarını da içe toplayarak sarılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.  Çevirdiğinizde midye şekli çıkmış olacak . Tüm yufkalar bu şekilde sarıldıktan sonra üzerine tereyağı ve margarin eritilerek sürülür. Mümkünse bu şekilde buzdolabında biraz bekletilip, 185 ºC fırında üzeri kızarana kadar pişirlir. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Senin tariflerini denemek güzel; çünkü malzeme zayi olmuyor :)
    Her zamanki gibi yine harikasın Ayla'cığım, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil