26 Haziran 2015 Cuma

Peynir Keki (Cheesacake)

İlk peynir kekimi yaptım. Tarifin adını da Türkçe olarak yazmak istedim, ama malesef hiç kimse bu keki  Türkçe adı ile bilmediğinden, bende sizlere yazarken bu şekilde yazmak istedim. Açıkça söylemek gerekirse benim pek sevmediğim, ancak eşim ve kızımın çok sevdiği peynir keki,  ilk denememe rağmen gayet iyi oldu. Bu kekin benim damak zevkime pek  uygun olmadığını düşünüyorum. Ama yapmak ve seyretmek çok güzeldi. Görüntü muhteşem oldu. Hele fırında pişerken hayran kaldım. Yavaş yavaş çok iyi kabardı, ama fırından çıktıktan sonra biraz  indi. Neyse ki üzerine sosu dökünce gayet iyi oldu. Bu arada tarifi canım arkadaşım İnci C. den aldım, ancak birkaç küçük dokunuş da kendim ilave ettim. Teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
Tabanı için:
1 paket  eti burçak
1 paket tuzsuz etimek
125 gr tereyağı
1 yemek kaşığı damla çikolata
2 yemek kaşığı dövülmüş fındık
Kreması için:
1 paket labne peyniri
1 kahve fincanı yoğurt
200 gr krema
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
Çilekli Sos için :
1 su bardağı çilek püresi
2 yemek kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
Bisküvileri ve etimekleri robottan geçirip toz haline getirin. Daha sonra bir kabın içerisinde parçalanmış olan etimek ve büsküviler, fındık ve çikolata damlalarını ilave edip, erittiğiniz tereyağını ilave edip birbirine yedirin.  Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serip kenarlarını yağlayın ve bu karışımı sıkıca tabanına bastırarak yerleştirin. Buzlukta 5-10 dk bekletin.
 
Diğer yandan labne peyniri, yoğurt, krema, şeker  ve son olarak yumurtayı koyup iyice çırpın. Bu karışımıda buzluktan çıkardığınız kalıba döküp, önceden ısıtılmış fırında 160 ºC 'de üstü çok hafif kızarana kadar  35-40 dk. kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda hemen kalıptan çıkartmayın bu şekilde soğumaya bırakın. Bu arada çilek sosu için çileği robottan geçirin ve bir kabın içerisine alıp şeker ve nişastasını da ilave edip pişirin.

Soğuması için bekletin. Kek tamamen soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla kenarlarından ayırıp kelepçeden kurtarın. Servis tabağına yerleştirdikten sonra çilek püresini üzerine döküp buzdolabında bekletin ve üçgen olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder