Ramazanda iftar sofrası nedense tatlısız olmuyor. Hele de evinizde tatlı seven birileri varsa, mutlaka olmazsa olmazlardan oluyor. Tabi yaz mevsimi olması sebebiyle tatlının da çok hafif olması gerekiyor. İşte ben de tam bu sebeple şeker gibi tatlı ve hafif olan bu topları neredeyse 20-25 dakika içerisinde yapıp hemen dolaba attım ve iftar sonrasına yetiştirdim. Sizlerde hafif ama küçük tatlıcıklar istiyorsanız hiç durmayın hemen yapın. Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
Üzeri için hindistan cevizi ve toz antep fıstığı
Hazırlanması:
Orta boy bir tencerede süt, irmik ve toz şekeri karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra ara sıra karıştırarak soğutulur. Yoğun kıvamlı bir muhallebi haline geldikten sonra, toz halindeki krem şanti boşaltılır ve karıştırılır.


Daha sonra bu muhallebiden yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak elde yuvarlak şekil verilir. Elinizi yapışmaması için ara sıra suya batırabilirsiniz. Hazırladığınız bu topları isterseniz hindistan cevizine isterseniz toz antep fıstığına bulayıp servis tabağınıza yerleştirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder