- Komposto yapmak için derin dondurucuya attığım erikleri görünce aklıma dondurma yapmak geldi. Kendi yaptığım süzme yoğurt ile birlikte birkaç dokunuş sonra doğal dondurma yapıp yemeye başladık. Bu kış gününde evde dondurma keyfi yapmak isterseniz sizlerde farklı meyveler ile deneyebilirsiniz. Tadı da hiç de fena olmadı. Bence denemeye değer.
Malzemeler:
350 gr süzme yoğurt
250 gr dondurulmuş erik
2 tatlı kaşığı süzme bal
7 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için erik
Yapılışı:
Dondurulmuş erik, süzme yoğurt ve bal robota konup erikler parçalanana kadar karıştırılır. Daha sonra pudra şekeri de ilave edip biraz karıştırdıktan sonra derin dondurucuya koymak için bir kaba dökülür.
Dondurucudan çıkardıktan sonra dilerseniz bir müddet yumauşaması için bekleyip, dondurma kaşığı ile toplar yapıp erik dilimleri ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder