2 Temmuz 2015 Perşembe

Kısır

 
Herkes tarafından bilinen, ama farklı metotlarla yapılan kısırı birde benim tarifimle denemeyene dersiniz. İnanın pişman olmayacaksınız. 
Malzemeler:
1 kase ince köftelik bulgur
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6 adet yeşil soğan
1/ demet maydonoz
1/2 su bardağı zeytinyağı
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
2-3 diş sarımsak
1 adet limon suyu
Sıcak su
Yapılışı:
Bulgur bir kabın içerisine alınır ve üzerini geçecek kadar kaynamış su doldurulur. Bir kaşık ile karıştırılır ve fazla suyu dökülür. Böylece bulguru yıkamışda olursunuz. Tuzunu da ilave edip, kalan suyunu çekene kadar üzeri kapatılır ve bekletilir. Bu arada kuru soğan ince ince yemeklik doğranır ve yeteri kadar zeytinyağı ile tavada kavrulur. Ardından domates ve biber salçası da atılır ve birazda bu şekilde kavrulur.

                                                     
Bulgurun içerine bu karışım atılır, üzerine limon suyu, nar ekşisi, dökülmüş sarımsak ve sıvı yağ atılır ve ister kaşıkla, isterseniz elinizle iyice özleşene kadar karıştırılır. En son ince ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğan da ilave edilerek servis tabağına alınır. Üzeri domates dilimleri ve salatalık dilimleriyle veya bir şekilli kalıba koyup ters çevirip daha sonra içersine koyacağınız yeşilliklerle süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder