Sebzelerin bu kadar yakıştığı bir pilav görmedim desem abartı olmaz. Çok lezzetli ve bir o kadar da faydalı olan bu pilavı mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı domates suyu
3 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Öncelikle sebzeler yıkanıp, kare kare doğranır. Daha sonra yayvan bir tavaya zeytinyağı konur ve önce kuru soğan ardından kabak, patlıcan ve biber kızartılır. Yayvan bir tencereye tereyağı konur ve sarımsak sotelenir. Domates suyuna tuz ilave edilir ve kaynaması için beklenir.
Ardından yıkanmış olan bulgur ilave edilir. Üzerine kızarmış olan sebzeler eklenir ve tencerenin kapağı kapalı bir durumda pilav pişinceye kadar beklenir. Pilav demlendikten sonra sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Ardından yıkanmış olan bulgur ilave edilir. Üzerine kızarmış olan sebzeler eklenir ve tencerenin kapağı kapalı bir durumda pilav pişinceye kadar beklenir. Pilav demlendikten sonra sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder