2 Temmuz 2015 Perşembe

Mantarlı Bulgur Pilavı


  
Pirinç pilavının yerini tutmasa da çok faydalı ve zengin besin öğelesi olan bulgur pilavını bu defa mantar ile denedim. Çok lezzetli de oldu. Ayrıca diyet yapanlar için de güzel bir öğün alternatif olacağını sanıyorum. Denemeye değer. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kase bulgur
200 gr istiridye mantar
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kase sıcak su
Tuz
3 adet yeşil soğan
Yapılışı:
Kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Yıkanıp iri olarak doğranan mantar ile tereyağı ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Mantar yavaş yavaş rengini değiştirmeye başladıktan sonra çok iyi yıkanmış olan bulgur ilave edilir.  Yaklaşık 5 dk. kadar bulgurda karıştırılarak kavurmaya devam edilir.
                                                    
Son olarak sıcak su, tuz ve ince doğranmış yeşil soğan ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra  üzerine havlu kağıt serilip kapalı olarak 5 dk. demlenmesi sağlanır. Servis tabağına alındıktan sonra yine  ince kıyılmış  yeşil soğan ile serpiştirilip afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder