Canınız serin bir şeyler içmek istiyorsa bu şerbeti yapıp rahatça içebilirsiniz. Hem serinlemiş olursunuz hemde faydalı bir içecek içmiş olursunuz. Günün her saatinde rahatlıkla tüketebileceğiz bir şerbet. Afiyet olsun.
Malzemeler:
5 çorba kaşığı nar çiçeği (hibiskus) kurusu
1 yemek kaşığı kokulu gülkurusu
3 adet çubuk tarçın
1 yemek kaşığı kakule
1 su bardağı toz şeker
1 adet limon
2 litre su
Yapılışı:
Narçiçeği, gül kurusu, tarçın, kakule bir süzgeçte yıkanır ve tencereye alınır. Üzerine şeker ve su ilave edilerek ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
Su kaynamaya başlayınca yıkayıp kabuklarıyla dilimlenmiş olan limon içine atılır ve 15 dk daha kaynatılır. Ocaktan alındıktan sonra kapağı kapalı bir şekilde şerbetin ılınması beklenir.
Şerbet süzülerek bir sürahiye konup, buzdolabına konur. Soğuduktan sonra buzla servis yapılır. Afiyet olsun.
Su kaynamaya başlayınca yıkayıp kabuklarıyla dilimlenmiş olan limon içine atılır ve 15 dk daha kaynatılır. Ocaktan alındıktan sonra kapağı kapalı bir şekilde şerbetin ılınması beklenir.
Şerbet süzülerek bir sürahiye konup, buzdolabına konur. Soğuduktan sonra buzla servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder