Hindistan cevizi sütünü son zamanlarda yabancı yemek kanallarında duymaya başladım ve nasıl yapıldığını merak ettim. Taze hindistan cevizini elinize aldıysanız bilirsiniz, içinden bir su sesi gelir. Ben sütünün içindeki bu sıvı olduğunu düşünüyordum. Meğerse bu sıvı afrodizyak etkiye sahip, çok faydalı bir suymuş. Sütü ise kabuğunun kırılarak, temizlenmesi sonucu elde edilen iç kısmının rendelenmesi ve süt ile karıştırması sonucu elde ediliyormuş. Oh be nihayet merakım giderildi. Sizlerde benim gibi merak ediyorsanız işte sonuç, ben yaptım ve tadına baktım. Çünkü ben hindistan cevizini sevmem ama kızm ve eşim bayıldılar. Bence sizlerde deneyin.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Hindistan cevizinin üst kısmından delerek içindeki suyu bir bardağa boşaltın. Daha sonra dikkatli bir şekilde kırıp, odunsu dış kabuklarını temizleyin. Daha sonra kahverengi iç kabuğunu bıçakla soyup, beyaz olan kısma ulaşın. Dilerseniz bir kısmını bu şekilde tüketebilirsiniz. Kalan hindistan cevizini rendeleyin. Daha sonra karıştırıcıya rendelenmiş Hindistan cevizini, sütü ve şekeri ilave ederek 5 dk. karıştırın. Bardağa doldurup taneleri ile birlikte sütünüzü afiyetle için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder