15 Ekim 2015 Perşembe

Kavun Çekirdeği Sütü


 
Değişik aromalı güzel bir süt içmek isterseniz mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca kavun içerisinde yer alan A, C, E ve B grubu vitaminler, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, demir, sodyum karbonhidrat minerallerinden fayda sağmak için de birebir. Şifa olsun. 

Malzemeler:
1 su bardağı kavun çekirdeği
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tarçın
Yapılışı:
Mutfak robotunuza kavun çekirdeklerini koyun ve robotu çalıştırın. Püre haline gelen kavun çekirdeklerine sütü ilave edip, tekrar robottan geçirin. Üzerine önce şekeri daha sonra tarçını ilave edip tüm malzemeleri ezilinceye kadar karıştırmaya devam edin.
                                        
Ardından karışımı buzdolabında dinlenmeye bırakın. Son olarak bu karışımı tel süzgeçten geçirin. Bu arada kaşık kullanarak süzme işlemini hızlandırabilirsiniz. Hazır olan kavun çekirdeği sütünü bir sürahiye alıp soğuduktan sonra tarçın ile servis yapın. Afiyet olsun. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder