19 Ekim 2015 Pazartesi

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası



Kırmızı (Kapya) biberin salatasını, turşusunu yemiştim ama çorbasını daha önce denememiştim. Domates çorbasını andıran farklı bir tadı var. Daha önce denemediyseniz mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Malzemeler:
3 adet büyük boy kırmızı kapya biber
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
4-5 su bardağı su
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Biberleri yıkayıp, birkaç yerinden delip, dilerseniz fırın tepsisinde, dilerseniz köz tavasında közleyin. Közlediğiniz biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra tüm biberleri bıçak yardımıyla iri iri doğrayın. Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp, zeytinyağı ile soteleyin. Soğanlar pembeleşince ununu ilave edip biraz daha kavurun. Kavrulan unun üzerine biberleri ekleyerek karıştırın. 
 
Ardından ölçülü suyunu ilave edip, kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra çorbayı blenderdan geçirip, istediğiniz kıvama göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Son olarak tuz ve karabiberini de katarak kısık ateşte kıyamı gelene kadar pişirin ve ocaktan alın. Üzerini nane ile süsleyerek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder