Hamsi bizim evde en
çok sevilen balık çeşididir. Ancak kılçıksız sevildiğinden hep yapmaktan geri
durduğum için çok az yapıyordum. Artık bir balık tavası aldım ve kılçıklı
olarak nar gibi kızarttığım balıkları bu şekilde pişiriyorum. Benim için daha
kolay olan bu çeşidini de sizlerde hazırlar ve yapmak isterseniz diye
paylaşıyorum. Bol bol balık yapıp yemeniz dileğiyle afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg Hamsi
2 su bardağı mısır unu
Tuz ve zeytinyağı
Yapılışı:
Hamsinin içi temizlenir. Bol suda çok
iyi bir şekilde yıkanır. Suyu süzüldükten sonra tuzlanıp karıştırılır. Daha
sonra mısır ununa bulanır ve balık tavası yağlanarak çiçek gibi kuyrukları
tavanın ortasına gelecek şekilde dizilir. Tavanız büyükse orta kısmına da aynı
şekilde dizilir.
Ocakta nar gibi kızarana kazar pişirilir. Arka kısmı çevrilir
ve diğer tarafı da pişirildikten sonra servis tabağına alınır. Yanına yeşil
salata ile birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Tavada balık kızartırken evinizin kokmaması için küçük tüpte balkonunuzda
pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder