23 Aralık 2015 Çarşamba

Hamsi Tava

 

Hamsi bizim evde en çok sevilen balık çeşididir. Ancak kılçıksız sevildiğinden hep yapmaktan geri durduğum için çok az yapıyordum. Artık bir balık tavası aldım ve kılçıklı olarak nar gibi kızarttığım balıkları bu şekilde pişiriyorum. Benim için daha kolay olan bu çeşidini de sizlerde hazırlar ve yapmak isterseniz diye paylaşıyorum. Bol bol balık yapıp yemeniz dileğiyle afiyet olsun.

Malzemeler:
1 kg Hamsi
2 su bardağı mısır unu
Tuz ve zeytinyağı
Yapılışı:
Hamsinin içi temizlenir. Bol suda çok iyi bir şekilde yıkanır. Suyu süzüldükten sonra tuzlanıp karıştırılır. Daha sonra mısır ununa bulanır ve balık tavası yağlanarak çiçek gibi kuyrukları tavanın ortasına gelecek şekilde dizilir. Tavanız büyükse orta kısmına da aynı şekilde dizilir. 
 

Ocakta nar gibi kızarana kazar pişirilir. Arka kısmı çevrilir ve diğer tarafı da pişirildikten sonra servis tabağına alınır. Yanına yeşil salata ile birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.


Not: Tavada balık kızartırken evinizin kokmaması için küçük tüpte balkonunuzda pişirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder