31 Aralık 2015 Perşembe

Kütük Pasta



2016 yılına girerken hepinize barış, mutluluk, huzur ve sağlık dolu bir yıl diliyorum. Daha nice güzel yıllar da hep birlikte olmak dileğiyle. Umutlarımız eksik olmasın. 

Malzemeler 
Pandispanya için:
6 adet yumurta
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un

Pastacı Kreması için:
500 ml. süt
7 yemek kaşığı dolusu şeker
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)

İçi ve üst süslemesi için:

1 kase dondurulmuş vişne
Kakao, antep fıstığı ve chokella

Yapılışı:
İlk olarak yumurtalar bir kabın içerisine kırılır. Daha sonra şeker ilave edilir ve mikser yardımıyla çırpılır. Daha sonra elenmiş un ilave edilerek karıştırılır ve kağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür. Kare olacak şekilde tepsiye yayılır. Önceden ısıtılmış 175 C fırına konur ve pişirilir.  Tam olarak piştikten sonra fırından çıkartarak ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kağıdı ile birlikte, kolay şekil verebilmek için rulo şeklinde sarılır ve temiz bir bez ile üzeri kapatılır. 
 

Bu arada krema için tencereye toz şeker, un, yumurtalar konur. Süt yavaş yavaş dökülerek iyice özleşene kadar karıştırılır. Daha sonra karıştırarak ocakta pişirilir. Krema göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır. Son olarak vanilya ilave edilerek mikser yardımıyla karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam elde edilince soğuması için bırakılır. Bu arada krem şanti 1 su bardağı soğuk süt ile hazırlanır. Krema soğuduktan sonra hazırlanan krem şantinin yarısı krema ile karıştırılır. Mikser ile pürüzsüz bir kıvam yapılır.

 
Daha sonra kağıdından çıkarılan kekin arasına bu krema sürülür. Arasına çekirdekleri çıkarılmış vişne konur. Rahatlıkla rulo şeklinde sarılır. Her iki ucundan verev olarak kesilir. Pastanın üstü de krema ile kaplanır. Verev kesilen parçalar pasta ile birleştirilir. Agacın kütükleri gibi . Üzerine agaç deseni verilir ve kakao ve antep fıstığı ile süslenir.




Chokella ise pasta şırıngasına konup, ağacın gövde oyukları yapılır. İşte size yılbaşı için mükemmel bir yaş pasta. Afiyet olsun. 

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder