Kışın en çok sevdiğim sebzelerden biri
de bal kabağıdır. Bal kabağını sade olarak tüketmeye hepimiz alışığız. Ama
farklı şekillerde kullanımı da yaygın. Bende elimden geldiğince değişik
lezzetler arıyor ve sizlerle paylaşmaya özen gösteriyorum. Bu defa sütlü krema
ile kabak püresi yaparak kolay bir pasta denedim. Çok güzel oldu sizlerde
mutlaka deneyin pişman olmazsınız. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Bal Kabağı püresi için:
1 kg balkabağı
1 su bardağı toz şeker
Sütlü krema için:
1 ltı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı şeker
Arası ve üstü için:
2 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Bal kabakları soyulup, küçük parçalara
bölünür ve üzerine şeker ilave edilerek tencerede ağzı kapalı olarak kısık
ateşte pişirilir. Kabak alırken mutlaka dış kabuğu koyu yeşil, içi ise koyu
turuncu olanları tercih edin. Adapazarı kabakları tam olarak benim tarif
ettiğim kabaklar gibidir. Dışı beyaz olan kabaklar her ne kadar turuncu görünseler
de piştiklerinde lif lif dağılır ve lezzetli olmazlar. Kabak tam olarak
piştikten sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra patates ezicisi ile ezin.
Diğer
taraftan krema malzemeleri bir tencerede birleştirilir ve en son süt ilave
edilerek karıştırılır. Ocakta karıştırarak kıvam alması sağlanır. Kremayı
mikser ile karıştırırsanız pürüzsüz ve daha akıcı bir kıvam elde edersiniz. Bu
aşamadan sonra kare borcama önce bisküviler dizilir. Üzerine sütlü krema ilave
edilir. Krema üzerine kabak püresi konur. Tekrar üzerine bisküvi, kabak püresi ve
krema konur. Son olarak üzerine dövülmüş
ceviz konup, buzdolabında soğumaya bırakılır. Kare kare kesip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder