21 Ocak 2016 Perşembe

Bisküvili Bal Kabağı Tatlısı


 
Kışın en çok sevdiğim sebzelerden biri de bal kabağıdır. Bal kabağını sade olarak tüketmeye hepimiz alışığız. Ama farklı şekillerde kullanımı da yaygın. Bende elimden geldiğince değişik lezzetler arıyor ve sizlerle paylaşmaya özen gösteriyorum. Bu defa sütlü krema ile kabak püresi yaparak kolay bir pasta denedim. Çok güzel oldu sizlerde mutlaka deneyin pişman olmazsınız. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Bal Kabağı püresi için:
1 kg balkabağı
1 su bardağı toz şeker
Sütlü krema için:
1 ltı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı şeker
Arası ve üstü için:
2 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Bal kabakları soyulup, küçük parçalara bölünür ve üzerine şeker ilave edilerek tencerede ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. Kabak alırken mutlaka dış kabuğu koyu yeşil, içi ise koyu turuncu olanları tercih edin. Adapazarı kabakları tam olarak benim tarif ettiğim kabaklar gibidir. Dışı beyaz olan kabaklar her ne kadar turuncu görünseler de piştiklerinde lif lif dağılır ve lezzetli olmazlar. Kabak tam olarak piştikten sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra patates ezicisi ile ezin. 
 
Diğer taraftan krema malzemeleri bir tencerede birleştirilir ve en son süt ilave edilerek karıştırılır. Ocakta karıştırarak kıvam alması sağlanır. Kremayı mikser ile karıştırırsanız pürüzsüz ve daha akıcı bir kıvam elde edersiniz. Bu aşamadan sonra kare borcama önce bisküviler dizilir. Üzerine sütlü krema ilave edilir. Krema üzerine kabak püresi konur. Tekrar üzerine bisküvi, kabak püresi ve krema konur.  Son olarak üzerine dövülmüş ceviz konup, buzdolabında soğumaya bırakılır. Kare kare kesip servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder